About firm

"Флексикон БГ", ЕООД

България, Кърджали

Address
гр. Кърджали Промишлена зона юг

Website
flexicon-bg.com/

Description
Фирма "Флексикон БГ" ЕООД е специализирана в производството на гъвкави полипропиленови контейнери /big bags/ за съхранение и/или транспортиране на най-различни видове продукти, в т.ч. гранулирани химически продукти, вкл. торове, бентонит, барит и др., на метални изделия - концентрати, стружки, стоманени топки за мелници, метален скрап, на строителни материали - цимент, строителни смески, мраморно брашно, пясък, вар, павета, каменни плочи, на хранителни продукти - слънчоглед, зърно, захар, сол, гранулирани грани за домашни любимци, охладени плодове и зеленчуци и т.н.
Нашата фирма е част от "Storsack Eurea Group" Ltd., Германия, най-големият производител и дистрибутор в света на ПП-контейнери - над 5 000 000 бр. 4-пунктови и над 4 500 000 бр. еднопунктови такива. В рамките на тази група нашата фирма, създадена преди 4 години, осъществява износ на над 80 % от своята продукция в страни като Германия, Франция, Италия, Португалия, Гърция, Дания, Испания, САЩ, Великобритания, Грузия и др.

Нашите контейнери са направени от полипропиленова УВ-стабилизирана тъкан, даваща гаранция за здравината на опаковката, вкл. и при многократна употреба. Здравината, която гарантираме е 5:1.

Нашите контейнери периодически се тестват във водещи международни лаборатории за качество и здравина на вложените материали и се произвеждат в стриктно съответствие с изискванията за безопасност при работа с тях в Европейския съюз.

На практика за всеки отделен клиент се изработва индивидуален тип контейнер в зависимост от особеностите на продукта, в т.ч. относителното тегло на продукта, начина на пълнене и изпразване, начин на транспортиране, вкл. и в зависимост от начин на складиране. Изработва се мостра и едва след одобрението ú от клиента, се пристъпва към последващо производство. Разполагаме с млад и добре обучен персонал, допълнително квалифициран в сродни фабрики в Полша и Румъния.