About firm

"Винпром Троян", АД

България, Троян

Address
ул. „Акад. Ангел Балевски” 16 5600 Троян

Website
www.vinprom-troyan.bg/bg/

Description
"ВИНПРОМ – ТРОЯН" АД е национален лидер в производството на натурални плодови дестилати и ракии. Троянската сливова е най-силната българска марка. Съхранявайки традицията, дружеството запази доминантната позиция на сливовия дестилат, който е над 90% от общото производство. Освен сливов дестилат, дружеството произвежда ябълков, кайсиев, черешов и крушов дестилат. Годишно във фирмата се изкупуват и преработват над 4000 тона плодове и стареят по класическа технология над 600 тона сливова ракия. Троянската сливова е известна с отличния си вкус и неподправена специфичност и е вписана в европейския регистър на защитените географски указания. Носител е на 13 златни и 8 сребърни медала от престижни международни и национални дегустации.
Плодовите дестилати на "ВИНПРОМ – ТРОЯН" АД притежават сертификат по "KOSHER" производство.

Влизането на дружество "РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК" АД, което има повече от вековен опит с производството на плодови дестилати, е сигнал, че големите европейски дружества много прецизно анализират целия български пазар, който се отвори повече с влизането на България в ЕС и имат интерес да инвестират в производствено оборудване, в технология, в маркетинг и търговия, за да може "ВИНПРОМ – ТРОЯН" АД да стане един от стълбовете на групата "РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК".

Дружеството е с дълготрайни търговски взаимоотношения с чуждестранни партньори в Чехия, Германия, Швейцария, Австрия, Словакия, Хърватска и САЩ, за които ежегодно изнася своята продукция.