About firm

"Купро Емайл", ЕООД

България, Шумен

Address
гр. Шумен 9700, Индустриална зона Тракия Юг

Registration date
1998

Description
Фирма “Купро Емайл” ЕООД е традиционен и дългогодишен производител на емайлирани домакински съдове, с над 65 годишна история в това производство и е наследник на бившия МЗ ”Победа” от времето преди демократичните промени. Интересна е и историята за създаването на бившата държавна фабрика за емайлирани съдове. С решение на МС от месец декември 1944 г. се национализират три фабрики, които трябва да се обединят и заработят като едно цяло. Това са били фабрика ”СИЛИКА”- за производство на емайлирани домакински съдове, фабрика ”Георги Карамфилов”- тенекеджийска работилница и фабрика ”Медникаров”- произвеждаща домакински съдове от алуминий и мед. С течение на годините емайловото производство се обединява и окрупнява за да заработи като най-големият завод в България за производството на емайлирани домакински съдове.

След приватизацията през 1998 г., бившата държавна фирма се трансформира в частна, позната под сегашното си име „Купро Емайл”. Сравнително малкият персонал от служители и работници на фирмата е съставен от професионалисти с дългогодишен опит в това специфично производство. В момента “Купро Емайл” е най-големият производител на емайлирани домакински съдове в страната, с добре развита клиентелска мрежа, която покрива цялата територия на България. Големите ни клиенти са в градовете Пловдив, София, Варна, Бургас, Плевен, Велико Търново, Димитровград, Русе, Враца, Шумен. От дълги години работим с големите складове за домашни потреби, които са в системата на ЦКС. “Купро Емайл” има добри търговски взаимоотношения с партньори и извън страната, от държави като Франция и Македония. Осъществявали сме износ на наша продукция за Белгия, Косово, Босна и Херцеговина, както и под формата на хуманитарна помощ под егидата на ЮНЕСКО.

Освен емайлирани домакински съдове, във фирмата се произвеждат и камини за отопление на твърдо гориво и необходимите за тяхната експлоатация аксесоари-емайлирани тръби за печки/кюнци/, топлообменници/лири/, подложни тави за под камините.

Фирма”Купро Емайл”има въможности за кооперирано производство с други фирми и извършва различни по вид услуги посредством пресите с които разполага и технологията за емайлиране която използва.

Суровините и материалите, които се влагат в производството са от доставчици с утвърдени имена на международния и вътрешен пазар. Това са „EGE FERO”; ”PEMCO EMAILTECNIK” GMBH- Германия; ”EMO FRITE” Словения; U.S.Steel Serbia и Slovakia; ERDEMIR-Турция; „Тисен Круп – България”; „SIDMA”- България; ”Балкан Стийл Инженеринг” ЕООД– България; ”Хенкел България” ЕООД; „Прециз Интерхолдинг” АД- с.Иваново-Русе; „ЖИ-ТИ” АД-Русе; „Санел” АД-Сандански.

Във фирмата е въведена система за управление на качеството по стандарта БДС EN ISO 9001:2000.