About firm

"Свила", АД

България, Хасково

Address
бул."Съединение" 58

Website
www.svila.eu/

Description
Фирма "Свила" АД е с богат дългогодишен опит в производството на естествена коприна, съэдадена през 1925г. с регистрацията на Южно-българска копринено -предачна фабрика свила в Хасковския окръжен съд под номер 275 от 12.02.1925г.
s3.jpg
В своята история минава през различни етапи на развитие реконструкция и модернизация. Автоматизацията на производството започва още през 1972-78г. с въвеждане на първите японски автоматични линии за производство на сурова коприна (греж с помоща на водещи японски специалисти). От тогава в продължение на близо 20 години 80 процента от производството на сурова коприна фирмата е изнасяла за Япония.

В периода 1983-1986г. се изграждат допълнителни производствени мощности с което се осъществява затворен цикъл на производство:

- бубени семена-пашкули-сурова коприна-тъкани-конфекция

Към фирмата работи екип от научни работници създали най-добрите български хибридни породи бубени семена и методика за тяхното отглеждане. В резултат на научни опити е въведен ефективен и бърз метод за производство на черничев разсад чрез вкореняване на резници собствено постижение. Селектирането и поддържане на гено-фонда продължава и до днес.
s2.jpg
В последните години фирмата акцентира в производството на тъкани, конфекция и аксесоари от 100% естествена коприна с високо качество отговарящо на съвременните изисквания.

Производствения процес е разделен в три основни направления:

- мулинаж-подготовка на материали и прежди за тъкане
- сноване и тъкане - производство на платове
- шивашки цех - производство на конфекция

Всички мощностите са оборудвани с машини на високо технологично ниво произведени от световно известните фирми: "Нисан","Какиноки" ,"Жуки" и "Сомет", което гарантира доброто качество на произведената продукция на "Свила" АД.